Newbornfotografie

Een kindje wordt de eerste drie weken van zijn of haar leven een newborn genoemd. In deze periode is het bijzonder leuk om een fotoshoot te plannen. Je kindje blijft namelijk deze eerste weken na de geboorte nog heel makkelijk liggen zoals wij hem/haar neerleggen. Daar komt bij dat de uitstraling van een newborn net iets anders is dan die van een wat oudere baby. Te vroeg geboren kindjes hebben deze uitstraling soms langer, dus mocht je baby’tje eerst een tijdje in de couveuse liggen, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je deze mooie foto’s misloopt. Wanneer je kindje om een andere reden wat langer in het ziekenhuis moet blijven, is het voor mij natuurlijk geen enkel probleem om naar het ziekenhuis te komen en de foto’s daar te maken. (Het ziekenhuis moet hier wel toestemming voor geven.) Zo heb je toch mooie foto’s van deze eerste periode van je kindjes leven!

In de studio of bij jou thuis
Newbornfoto’s kan ik voor je verzorgen in mijn eigen fotostudio, waar ik een aparte afdeling heb voor newborn- en babyfotografie. Ik kan mij echter ook voorstellen dat je liever nog niet te veel wilt ‘reizen’ met je kleintje. Dit is geen enkel probleem. Ik kan bij je langskomen, zodat je kindje in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving kan blijven. Je kunt de kinderkamer gebruiken als decor voor de foto’s, maar ik kan ook mijn mobiele studio bij je thuis opbouwen.

Lekker ontspannen
Waar je ook voor kiest, het welzijn van je kindje komt uiteraard altijd op de eerste plaats! Dit houdt in dat ik ruim de tijd neem voor het maken van de foto’s. Tussen het maken van de foto’s door heb je alle mogelijkheid om met je kindje te knuffelen of om het een voeding te geven. Op deze manier zorgen we ervoor dat je kleintje zich lekker ontspannen voelt en dat levert ook de mooiste foto’s op.

Zeker in de eerste 10 levensdagen van je newborn is het vaak makkelijk om je kindje na een voeding in slaap te laten vallen en juist wanneer je newborn lekker is vertrokken naar dromenland, gaan wij aan de slag met het maken van de foto’s. Ik fotografeer je kindje in diverse poses en uiteraard maak ik, als je dit wilt, een aantal close-ups van de handjes en voetjes. Veel kindjes merken niet eens dat ze eigenlijk fotomodel zijn! Maar ook als je newborn geen zin heeft om in slaap te vallen, kunnen we nog altijd mooie foto’s maken!
Foto’s waar je samen met je kindje het model bent, behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Meld je op tijd aan!
Wanneer je je aanmeldt voor een newbornshoot – en dit kun je het best al doen tijdens je zwangerschap, zodat ik er tijd voor vrij kan houden – krijg je een aantal tips en adviezen om de shoot zo goed mogelijk te laten verlopen. Als je eerst wat extra informatie wilt, kun je mij natuurlijk altijd even bellen (0172-412330) of mailen.

Vader en zoon - Django 1 dag oud - newbornfotografie - babyfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie
Vader en zoon – Django 1 dag oud – newbornfotografie

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor het portfolio kinder- en familiefotografie.

 

 

 

 

 

 

 

Naar boven