Kinderfotografie

Zoals gezegd spreken we vanaf het moment dat je kindje één jaar geworden is van kinderfotografie. Deze periode duurt eigenlijk voort totdat de kinderen volwassen worden.

Lekker spelen
Naarmate je kind ouder wordt, verandert ook mijn aanpak. Zo vind ik het heel belangrijk dat kleine kinderen (dreumes, peuter, kleuter, begin basisschoolleeftijd) zich lekker vrij voelen tijdens het fotograferen. Ik laat ze dan ook niet echt poseren, zoals dat met oudere kinderen wel kan, maar ik laat ze vooral lekker spelen. En vindt je kindje het ook prima om even op een krukje te zitten voor de foto? Dan maak ik daar natuurlijk wel gebruik van!

Juist doordat de kinderen bij mij lekker mogen spelen, zijn zij meer op hun gemak en kunnen er mooiere en spontanere foto’s worden gemaakt. Door deze aanpak vinden kinderen het ook niet meer erg of eng om op de foto te gaan; het is immers leuk in de studio!

Eva - bijna 2 jaar oud - portretfotografie - kinderfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie
Eva – bijna 2 jaar oud – portretfotografie – kinderfotografie

Poseren met je lievelingsvoorwerp
Wanneer de kinderen ouder worden, wordt het steeds makkelijker om ze te laten poseren, bijvoorbeeld met een favoriet muziekinstrument of met een ander favoriet voorwerp. Maar ook zonder deze ‘extra’ voorwerpen kunnen oudere kinderen natuurlijk heel goed worden gefotografeerd.

Reimer - kinderfotografie - portretfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie
Reimer – kinderfotografie – portretfotografie

In het portfolio-onderdeel kinderfotografie en familiefotografie tref je nog meer voorbeelden aan.

 

Naar boven