Dierfotografie

Andromeda - Kitten - Noorse Boskat - Kattenfotografie - Dierfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografieEén van mijn specialisaties is dierfotografie. Deze specialisatie is ontstaan uit mijn liefde voor dieren. Ik vind het prachtig om te kijken wat het karakter van een dier is en dit vervolgens vast te leggen met mijn camera. Mijn doel is dat je als eigenaar écht je dier ziet, als je naar de foto kijkt, zoals dit in werkelijkheid is!

Dieren rustig laten wennen
Dit lukt alleen als een dier zich op zijn/haar gemak voelt. Om dit voor elkaar te krijgen, zorg ik altijd dat ik genoeg tijd en aandacht voor de dieren heb. Ik laat je dier eerst aan mij en aan de niet-standaard situatie wennen. Als ikzelf gehaast zou zijn, zouden de dieren dat voelen en gestrest raken: ‘even snel’ werkt averechts bij dieren!

Veel ervaring met dieren
Behalve dat ik al vele jaren ervaring heb als professioneel dierfotograaf, heb ik ook veel gewerkt met dieren. Zo heb ik als vrijwilliger in een dierenasiel gewerkt, een Diesel - Hovawart pup - 6 weken oud - Hondenfotografie - Dierfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografierolstoel geleidehond (een SOHO-hond) opgeleid, een hond getraind voor een eigenaar die dit zelf niet kon en mijn eigen hond opgeleid als knuffelhond voor het Sophie-Knuffel-Project (een project waarbij kinderen wordt geleerd hoe zij met honden om moeten gaan, zodat het aantal bijtincidenten afneemt).

Ook heb ik zelf ook altijd dieren gehad. Ik ben opgegroeid met poezen. Ik heb een hamster, diverse woestijnratjes, een tamme rat en twee chinchilla’s gehad. Een Golden Retriever (zei het slechts voor 14 maanden, want dit was de hond die ik opgeleid heb tot rolstoel geleidehond) en een Hollandse Herder zijn de honden die ik in het verleden heb gehad. En Quinten, mijn Duitse Herder en Spriet, mijn Oosterse korthaar kat zijn mijn huidige dieren.

In de studio of bij jou thuis
Het maken van de foto’s kan in mijn ruime fotostudio, waar ik op een makkelijke en relaxte manier de foto’s van jeIn Your Face - Nominee in the 8th annual Photography Masters Cup in the category Wildlife - professionals - Ritten - Jong ratje - Rattenfotografie - Dierfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie huisdier kan maken. Dit is vooral geschikt voor dieren die gewend zijn te reizen, zodat de reis naar de fotostudio geen extra stress voor hen oplevert.

Heb je echter net een pup of kitten, dan gebeuren er in de eerste periode al heel veel nieuwe dingen in het leventje van je nieuwe huisgenootje. Dat is logisch en daar is ook helemaal niets mis mee, maar het kan soms wel een beetje overweldigend zijn. Een professionele fotoshoot in een vreemde omgeving, de fotostudio, is voor sommige dieren dan net iets te veel van het goede. Daarom kom ik in die situaties graag met mijn mobiele studio naar jou toe, zodat je pup of kitten gewoon in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving kan blijven. Wanneer je de fotoshoot echter ziet als onderdeel van het socialisatieproces, dan ben je natuurlijk ook met jonge dieren van harte welkom in mijn studio! Ik zorg dan dat het een positieve ervaring wordt voor je nieuwe huisgenoot.

Europese wolf - Canis Lupus Lupus - en kraai - Wolvenfotografie - Dierfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografieOok wanneer je een dier hebt dat erg bang is of wanneer je zelf niet de mogelijkheid hebt om naar de fotostudio te komen, kan ik bij je thuis komen, zodat je toch professionele studiofoto’s van je huisdier kunt krijgen.

Commerciële dierfotografie
De dierfotografie van Wolves fotografie stopt niet bij het fotograferen van huisdieren voor particulieren. Ook het maken van dierfoto’s voor commerciële doeleinden behoort tot de mogelijkheden. Voor deze vorm van dierfotografie worden behalve huisdieren ook exotische dieren, wilde dieren en dieren in de vrije natuur gefotografeerd.


Voorbeeldfoto’s tref je aan in de portfolio-onderdelen van Wolves fotografie.

 

Kado - Burmees - Kattenfotografie - Dierfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie
Kado – Burmees – Kattenfotografie – Dierfotografie

Naar boven