Dierfotografie

Eén van mijn specialisaties is dierfotografie. Deze specialisatie is ontstaan uit mijn liefde voor dieren. Ik vind het prachtig om te kijken wat het karakter van een dier is en dit vervolgens vast te leggen met mijn camera. Mijn doel is dat je als eigenaar écht je dier ziet, als je naar de foto kijkt, zoals dit in werkelijkheid is!

Dieren rustig laten wennen
Dit lukt alleen als een dier zich op zijn/haar gemak voelt. Om dit voor elkaar te krijgen, zorg ik altijd dat ik genoeg tijd en aandacht voor de dieren heb. Ik laat je dier eerst aan mij en aan de niet-standaard situatie wennen. Als ikzelf gehaast zou zijn, zouden de dieren dat voelen en gestrest raken: ‘even snel’ werkt averechts bij dieren!

Veel ervaring met dieren
Mijn voordeel is dat ik niet alleen jaren ervaring heb als professioneel (dier)fotograaf, maar dat ik ook heel veel ervaring heb in het werken met dieren. Zo heb ik bijvoorbeeld als vrijwilliger in een dierenasiel gewerkt, een rolstoel geleidehond (een SOHO-hond) opgeleid en mijn eigen hond opgeleid als knuffelhond voor het Sophie-Knuffel-Project (een project waarbij kinderen wordt geleerd hoe zij met honden om moeten gaan, zodat het aantal bijtincidenten afneemt).

In de studio of bij jou thuis
Het maken van de foto’s kan in mijn ruime fotostudio, waar ik op een makkelijke en relaxte manier de foto’s van je huisdier kan maken.
Heb je echter een pup of kitten, dan gebeuren er in de eerste periode al heel veel nieuwe dingen in het leventje van je nieuwe huisgenootje. Dat is logisch en daar is ook helemaal niets mis mee, maar het kan soms wel een beetje overweldigend zijn. Een professionele fotoshoot in een vreemde omgeving, de fotostudio, is voor sommige dieren dan net iets te veel van het goede. Daarom kom ik in die situaties graag met mijn mobiele studio naar jou toe, zodat je pup of kitten gewoon in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving kan blijven. Wanneer je het echter ziet als onderdeel van het socialisatieproces, dan ben je natuurlijk van harte welkom in mijn studio! Ik zorg dan dat het een positieve ervaring wordt voor je nieuwe huisgenoot.

Ook wanneer je een dier hebt dat erg bang is of wanneer je zelf niet de mogelijkheid hebt om naar de fotostudio te komen, kan ik bij je thuis komen, zodat je toch professionele studiofoto’s van je huisdier kunt krijgen.

Commerciële dierfotografie
De dierfotografie van Wolves fotografie stopt niet bij het fotograferen van huisdieren voor particulieren. Ook het maken van dierfoto’s voor commerciële doeleinden behoort tot de mogelijkheden. Voor deze vorm van dierfotografie worden behalve huisdieren ook exotische dieren, wilde dieren en dieren in de vrije natuur gefotografeerd.

Voorbeeldfoto’s tref je aan in de portfolio-onderdelen van Wolves fotografie.

 

Laika - Europese korthaar - HTK-poes - Kattenfotografie - Dierfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie
Laika – Europese korthaar – HTK-poes – Kattenfotografie – Dierfotografie

 

Naar boven